Nieuws

Nieuws van 9 december 2021:

Het is ondertussen alweer winter. De rust op het erf is weer terug gekeerd vanaf 1 november, nadat we een mooi, gezellig en beetje nat seizoen hebben gehad.
De hokken van de herten zijn helemaal uitgemest en ze kunnen weer lekker binnen eten. Elke winter genieten we dan weer van de gezelligheid qua dieren in de schuur.
Zolang het droog is proberen we elke keer wat van de heggen te snoeien. Dit is iets wat ons financieel niets oplevert, vinden wij het zeker de moeite waard. Zo dragen wij een steentje bij aan de mooie natuur om ons heen. Van vroeger uit waren er al heggen om de weilanden heen. Het biedt ook beschutting aan de reeën, deze lopen ook bij ons achter in de weilanden.

Ondertussen knappen we wat dingen op. Zoals de deur van de varkens, maar we bedenken ook weer verbeteringen voor bijv. de camping.

En… we ‘wachten’ op dit moment op de geboorte onze 3e kindje, de 9 maanden zijn al om… we zijn benieuwd wanneer deze één van deze dagen zich meldt. 1 ding is zeker: de winter is daar een prima tijd voor.

Laatste nieuws van 5 juli 2021:

En ja hoor, daar is het 5e en laatste verwachte kalfje van de alpaca’s. Dit jaar 5 gezonde kalveren gekregen! Het was weer een zoektocht naar namen :-), maar ook dat is gelukt. De laatste, een mooi beige jong, heet: Owen.

Daarnaast is er veel gebeurd op de boerderij. Op papier is de boerderij officieel overgenomen door Reinald en Willeke! Een heel regelwerk, maar het is voor elkaar. Het nieuwe woonhuis schiet ook al mooi op.

Daarnaast hebben we eindelijk ons idee ten uitvoer kunnen brengen (nu de corona-regels wat minder zijn). De Peuter-boerenochtenden. Een leuke ochtend waar je met peuters/kleuters (t/m 5 jaar) kan komen. Om lekker los te scharrelen en evt. te helpen om 10.00 uur met eieren rapen en de dieren voeren.

Nieuws van 28 januari

Heeft u het al gelezen? De Stichting Vrije Recreatie (SVR) organiseert dit jaar digitale beurzen. Dat moet erg leuk worden, want wij hebben alleen al veel plezier gehad aan de voorbereidingen: een filmpje maken met voorstelronde van ons en onze boerderijcamping.

Er zit ook een spel-element in dus ook voor de kids is het leuk om te zien.

Wanneer? De komende 6 zaterdagen is er een moment ingepland.

Wilt u het ook meemaken maar bent u nog geen SVR-deelnemer? Meld u dan hier aan. Het kost maar €10 per jaar! Bereik: 1200 campings in NL en 800 campings in buitenland.

https://svr.nl/beurzen

Nieuws van 16 november

Hier op de boerderij op het platteland merken we (gelukkig) niet veel van ‘corona’. Natuurlijk staat de zaalverhuur stil en de rondleidingen kunnen we niet verzorgen, maar de kinderfeestjes, het wandelen met alpaca’s en de verkoop van vlees gaan door. Dat is fijn.

Daarnaast hebben we ook tijd om weer nieuwe ideeën uit te werken. De dierenweiden opknappen, enz.
Andere jaren deden we in de winter geen kinderfeestjes. De laatste jaren wel en dan merk je dat je aan het einde van de middag best een gezellig lampje kunt gebruiken. Zie het resultaat :-).

Vorig jaar was ik, boerin Willeke, hoogzwanger. Vele campinggasten leefden mee (en ik weet dat er ook een aantal deze nieuwssite bij houden). Daarom even een foto van Anniek. Het is alweer een hele meid! Het varken kan ze al na doen.

We wonen inmiddels alweer een 1/2 jaar op de boerderij. Het is fijn om als gezin samen op de boerderij te zijn en het werk te kunnen combineren.

Nieuws van 9 oktober 2020

Hoogtijd voor iets nieuws en dan bedoel ik ook echt nieuw nieuws :-)

In komende herfstvakantie is het mogelijk om te WANDELEN MET ONZE ALPACA’s. Ja, dat was al mogelijk voor de campinggasten die bij ons verbleven, maar nog niet voor als je zomaar even wilde komen.

Kijk hier voor info en voor beschikbaarheid in de AGENDA

nieuws van 23 december 2019

Baby-nieuws: bij boerin Willeke en Reinald is er een dochter geboren op 24 november. Ze heet Anniek (zou dat vernoemd zijn naar boerin Annie :-) ? )
Het gaat heel goed met hen allemaal.

Nieuws van 18 nov. 2019
De wintermaanden zijn (bijna) aangebroken. Dat betekend voor ons gevoel dat we wat minder ‘druk’ zijn, maar we maken ons wel weer druk. En dat is ook leuk, want het zijn dan vaak weer hele andere werkzaamheden dan in het voorjaar en de zomer.

Na dat we ons logo en folder vernieuwd hebben, zijn we onder andere ook bezig met een nieuwe website. Een fris windje erdoor heen. Wel iets moderner maar we willen ook zeker de gezelligheid, knusheid, gemoedelijkheid, blijven uitstralen. Dat is toch wel een beetje wat ons kenmerkt.
Ook zijn we met een nieuw boekingsprogramma voor de camping gestart. U kunt ook komende tijd weer online bij ons reserveren of een prijsopgave aanvragen.

Al met al kijken wij al weer uit naar het nieuwe seizoen!

Maar eerst komt bij ons nog een periode van vleesverkoop zo vlak voor de Kerst.

Nieuws van 1 aug 2019
Hoog nodig tijd voor wat nieuws op deze plek. We hebben een ontzettend mooi seizoen al gehad. Het begon al met een mooi Pasen. Wat andere jaren eerder valt en daardoor vaak een wat koudere periode is en daardoor weinig campinggasten met zich mee brengt. Op moment zijn de zomergasten er en is de camping mooi bezet! En met lekker weer erbij. Wat wil je nog meer.

Alpaca’s Aquarius en Ceassy worden vaak meegenomen voor een wandeling. Afgelopen week zijn we er mee gaan wandelen omdat de rij van ponyritjes erg lang was :-/ dus de tijd gevuld met iets anders.

Nieuws van 16 maart 2019
Regen, regen, regen, … Maar we zijn er blij mee. Het was na vorige zomer nog erg droog.
Wel hadden we geluk dat de safaritenten net met het mooie weer werden opgezet. Ze zijn super mooi geworden. Met houten wanden, echte bedden en een stapelbed. Ze staan op veld 3. U kunt op onze site bij ‘reserveren’ kijken of de tenten in uw gewenste verblijfperiode nog vrij zijn.

Ondertussen gaat het ook goed met alle dieren. Ons schaap heeft een lammetje gekregen. De konijntjes hebben we weer veel mooie jongen gegeven, die weer lekker geknuffeld werden door de kinderen van de kinderfeestjes. Omdat het niet heel koud is geweest, hadden we de hele winter door ook feestjes op de planning staan. En… nog 2 weken. Dan gaat de camping alweer open! Wie weet zien we u daar?

Nieuws_Safaritenten_maart2019.jpg

Nieuws van 25 januari 2019
Jaja, ze komen er aan: de safaritent. De herten hebben we al, de boerenkar, nu de tenten nog en de ‘safari inclusief tour’ is compleet. :-)
De tenten worden in februari opgzet. Daarna aan ons de taak om het gezellig in te richten. We hebben het nu een week op facebook staan en de eerste reserveringen zijn al binnen. Dus het was een goed besluit.
We hebben 3 tenten. Voor 2 personen, voor 4-5 personen en voor 4-7 personen. Er is natuurlijk ook ene combi te maken met de kleinste, dus voor grote gezinnen hebben we ook wat.