Nieuws

Nieuws 29 augustus 2023

Heeft u een elektrische auto en bent op zoek naar een camping waarbij u uw auto kan opladen? Zoek dan niet verder! We hebben sinds kort een laadpaal die 22 kW (3×32 ampère) kan leveren. Dus een lege accu kan binnen 3 uur weer volgeladen zijn. (afhankelijk van de laadcapaciteit van de auto).

Nieuws 19 december 2022

Wat vliegt de tijd… het is alweer bijna Kerst. De meesten hebben hun maaltje voor de Kerst qua hertenvlees weer gehaald bij ons. Maar we hebben ook nog wat hoor!

We gaan ons nu al weer oriënteren op de beurzen van de SVR. Die komen er weer aan. Als het goed is weer ‘live’. Nu dat 2 jaar digitaal is geweest, is het ook weer leuk om er naar toe te gaan en onze camping te kunnen presenteren. Voor meer info en plaatsen https://www.svr.nl/beurzen.
Bij de SVR promoten ze nu campings met Fien en Teun. Ook ons hebben ze gevraagd of we daaraan mee wilden doen en hoewel de figuurtjes heel leuk vinden, doen we er niet aan mee. Wij willen graag ons zelf blijven.

Nieuws 4 juli 2022

U zult vast ook wel zo genoten hebben van het mooie weer dat we in het voorjaar hebben gehad. Schitterend campingweer. Voor onze weilanden mag het wel wat meer gaan regenen, maar laat dat dan maar ’s nachts zijn :-). Zo zitten wij hier toch wel vaak met dubbele ‘weerswensen’ op de boerderij. Voor de camping: zonnig weer. Voor de boerderij: op z’n tijd toch wel regen.

We zitten nu even in een periode waarin het op de camping even wat rustiger is. Senioren komen en gaan in deze periode. Qua kinderfeestjes is het op z’n drukst. Toch nog even het feestje voor de zomervakantie plannen. Nu we zelf 3 jonge kindjes hebben, is de max toch wat sneller bereikt. En we dachten deze week wat rustiger te hebben, maar het gras roept om toch gemaaid te worden en tot hooibaaltjes verwerkt te worden. Ondanks dat dat één van de meest bewerkelijke klussen is, is het toch altijd juist genieten.

In de maand juni hebben we al veel mooie kalfjes in onze wei zien springen! Wat dat betreft gaat het goed. Bij de alpaca’s en de schapen hadden we dit voorjaar qua afkalveren wat meer problemen t.o.v. een zeer goed voorgaand jaar.

Zo hebben we op onze boerderij weer veel verschillende werkzaamheden en activiteiten. Dit voorjaar hebben we voor een prikkie weer een aantal leuke fietsjes op de kop getikt waar veel kinderen al gebruik van gemaakt hebben :-). De oude gebruiken we weer om te slopen voor materialen om de andere weer te fiksen.

Nieuws 4 februari 2022

Onze Hidde is geboren. Dat was op 18 december. Ondertussen zijn we al weer een paar weken verder en het gaat goed met ons. Thijmen en Anniek zijn al helemaal gewend aan hun broertje. Wij moeten nog wel weer wennen aan het ‘krampjes’-gehuil, maar goed dat zal ook wel weer over gaan.

Elke winter denken we dat we best veel tijd hebben voor het campingseizoen weer open gaat… en ook nu denken we weer: oei, het is zo weer 1 april. De reserveringen druppelen zo weer binnen en we merken dat veel mensen toch ook dit jaar wel weer voor Nederland kiezen. We gaan dit jaar ook weer meer de ‘gratis’ activiteiten oppakken zoals bijvoorbeeld een broodje bij de vuurkorf, of een keer samen een bingo doen.

Voor dit jaar hebben we de datums van de activiteiten ook al weer gepland. Ook de peuter-boerenochtenden staan al gepland! Voor data : zie onze agenda. Ondertussen verzorgen we alweer ongeveer 15 jaar activiteiten voor jong en oud! En we genieten er nog steeds van. Er is zoveel moois om te laten zien. Alle dieren zijn zo verschillend en over elk dier is wel weer iets bijzonders te vertellen. Maar we zien ook dat onze omgeving veel ontspanning biedt aan allerlei mensen.

Nieuws van 9 december 2021:

Het is ondertussen alweer winter. De rust op het erf is weer terug gekeerd vanaf 1 november, nadat we een mooi, gezellig en beetje nat seizoen hebben gehad.
De hokken van de herten zijn helemaal uitgemest en ze kunnen weer lekker binnen eten. Elke winter genieten we dan weer van de gezelligheid qua dieren in de schuur.
Zolang het droog is proberen we elke keer wat van de heggen te snoeien. Dit is iets wat ons financieel niets oplevert, vinden wij het zeker de moeite waard. Zo dragen wij een steentje bij aan de mooie natuur om ons heen. Van vroeger uit waren er al heggen om de weilanden heen. Het biedt ook beschutting aan de reeën, deze lopen ook bij ons achter in de weilanden.

Ondertussen knappen we wat dingen op. Zoals de deur van de varkens, maar we bedenken ook weer verbeteringen voor bijv. de camping.

En… we ‘wachten’ op dit moment op de geboorte onze 3e kindje, de 9 maanden zijn al om… we zijn benieuwd wanneer deze één van deze dagen zich meldt. 1 ding is zeker: de winter is daar een prima tijd voor.

Laatste nieuws van 5 juli 2021:

En ja hoor, daar is het 5e en laatste verwachte kalfje van de alpaca’s. Dit jaar 5 gezonde kalveren gekregen! Het was weer een zoektocht naar namen :-), maar ook dat is gelukt. De laatste, een mooi beige jong, heet: Owen.

Daarnaast is er veel gebeurd op de boerderij. Op papier is de boerderij officieel overgenomen door Reinald en Willeke! Een heel regelwerk, maar het is voor elkaar. Het nieuwe woonhuis schiet ook al mooi op.

Daarnaast hebben we eindelijk ons idee ten uitvoer kunnen brengen (nu de corona-regels wat minder zijn). De Peuter-boerenochtenden. Een leuke ochtend waar je met peuters/kleuters (t/m 5 jaar) kan komen. Om lekker los te scharrelen en evt. te helpen om 10.00 uur met eieren rapen en de dieren voeren.

Nieuws van 28 januari

Heeft u het al gelezen? De Stichting Vrije Recreatie (SVR) organiseert dit jaar digitale beurzen. Dat moet erg leuk worden, want wij hebben alleen al veel plezier gehad aan de voorbereidingen: een filmpje maken met voorstelronde van ons en onze boerderijcamping.

Er zit ook een spel-element in dus ook voor de kids is het leuk om te zien.

Wanneer? De komende 6 zaterdagen is er een moment ingepland.

Wilt u het ook meemaken maar bent u nog geen SVR-deelnemer? Meld u dan hier aan. Het kost maar €10 per jaar! Bereik: 1200 campings in NL en 800 campings in buitenland.

https://svr.nl/beurzen