HB Logo 72 ppiNieuws van de boerderieje

Nieuws van 18 nov. 2019:

De wintermaanden zijn (bijna) aangebroken. Dat betekend voor ons gevoel dat we wat minder 'druk' zijn, maar we maken ons wel weer druk. En dat is ook leuk, want het zijn dan vaak weer hele andere werkzaamheden dan in het voorjaar en de zomer.

folder 2019Na dat we ons logo en folder vernieuwd hebben, zijn we onder andere ook bezig met een nieuwe website. Een fris windje erdoor heen. Wel iets moderner maar we willen ook zeker de gezelligheid, knusheid, gemoedelijkheid, blijven uitstralen. Dat is toch wel een beetje wat ons kenmerkt. 
Ook zijn we met een nieuw boekingsprogramma voor de camping gestart. U kunt ook komende tijd weer online bij ons reserveren of een prijsopgave aanvragen.

ontwerp met ovalenAl met al kijken wij al weer uit naar het nieuwe seizoen!

Maar eerst komt bij ons nog een periode van vleesverkoop zo vlak voor de Kerst. 

 

 

 

 

 

 

 


hertenboerderij alpaca wandelenNieuws van 1 aug 2019

Hoog nodig tijd voor wat nieuws op deze plek. We hebben een ontzettend mooi seizoen al gehad. Het begon al met een mooi Pasen. Wat andere jaren eerder valt en daardoor vaak een wat koudere periode is en daardoor weinig campinggasten met zich mee brengt.

Op moment zijn de zomergasten er en is de camping mooi bezet! En met lekker weer erbij. Wat wil je nog meer.

Alpaca's Aquarius en Ceassy worden vaak meegenomen voor een wandeling. Afgelopen week zijn we er mee gaan wandelen omdat de rij van ponyritjes erg lang was :-/ dus de tijd gevuld met iets anders. 

 

Nieuws van 16 maart 2019:
Regen, regen, regen, ... Maar we zijn er blij mee. Het was na vorige zomer nog erg droog.
Wel hadden we geluk dat de safaritenten net met het mooie weer werden opgezet. Ze zijn super mooi geworden. Met houten wanden, echte bedden en een stapelbed. Ze staan op veld 3. U kunt op onze site bij 'reserveren' kijken of de tenten in uw gewenste verblijfperiode nog vrij zijn.safaritent hertenboerderij compact5

Ondertussen gaat het ook goed met alle dieren. Ons schaap heeft een lammetje gekregen. De konijntjes hebben we weer veel mooie jongen gegeven, die weer lekker geknuffeld werden door de kinderen van de kinderfeestjes. Omdat het niet heel koud is geweest, hadden we de hele winter door ook feestjes op de planning staan.

En... nog 2 weken. Dan gaat de camping alweer open! Wie weet zien we u daar?

 

compact

Nieuws van 25 januari 2019:

Jaja, ze komen er aan: de safaritent. De herten hebben we al, de boerenkar, nu de tenten nog en de 'safari inclusief tour' is compleet. :-) 

De tenten worden in februari opgzet. Daarna aan ons de taak om het gezellig in te richten. We hebben het nu een week op facebook staan en de eerste reserveringen zijn al binnen. Dus het was een goed besluit. 

We hebben 3 tenten. Voor 2 personen, voor 4-5 personen en voor 4-7 personen. Er is natuurlijk ook ene combi te maken met de kleinste, dus voor grote gezinnen hebben we ook wat.

 

47314359 1986508634764525 2265300532279115776 n

Nieuws van 5 december 2018:
Oei oei, dat is even geleden... Het laatste nieuws wat we verteld hebben was van 9 augustus. Nou, ondertussen is er wel veel gebeurd, hoor. De jonge boerin is zelf ook nog met vakantie geweest, want dan kan natuurlijk makkelijk na het campingseizoen. Hoewel... vaak denken we in de winter; 'wat zullen we gaan doen' en 'we hebben nu veel tijd om wat te doen'. Maar het vult zich vanzelf. En als we een rondje over de boerderij lopen, zien we nog van alles wat we kunnen doen. Het is altijd ook wel weer een heerlijke periode en waarin we ook genieten van de rust die er is.
We hebben ook met onze trouwe 'vent' al het speelgoed van het veld gehaald. 
De herten worden sinds deze week binnen bijgevoerd. Het was buiten in de wei zo lang droog... Maar nu komt er bij de voederplek door de regen veel te veel modder en hebben we binnen een stal waar ze kunnen vreten. Een filmpje daarvan staat op facebook.


Nieuws van 9 augustus 2018
:

pauw boerendiploma experts rechtop

Daar is tie dan!! Het derde diploma van het boerendiploma. Boerendiploma voor experts. Één persoon had het geraden. Voor de rest dacht het grootste deel van de mensen die hebben meegeraden dat het een alpaca zou zijn. Ook een zeer logische gedachte. Het diploma werd in ieder geval gretig in ontvangst genomen door kinderen die al vaker dan 3 keer hadden meegedaan! 

De informatie over de alpaca-kids-partys staat op de site. Even als de foto van de alpaca-kids-partys die al gehouden zijn (zie bij Foto's). De kinderen van de camping zijn op moment ook heerlijk bezig om te wandelen met de alpacas. Vooral kleine Ceessie en Aqua(rius) zijn erg in trek :-).alpaca wandelen campingkids

 

 

 

diploma raden

Nieuws van 1 augustus 2018:

Ook deze zomervakantie hebben wij weer het boerendiploma-activiteit georganiseerd. Op de dindagen van 10.00-12.15 uur. En het is elke keer weer volle bak en dus erg gezellig. De grote groep hakken we in stukjes zodat het voor de kinderen ook te overzien blijft.

We hebben zelfs vanaf 7 augustus (als tie dan geleverd is) het 'boerendiploma voor experts'. Er zijn veel kinderen die het zo leuk vinden dat ze vaker komen, dan is het wel leuk als ze een ander diploma krijgen. 

Nu hebben we een winactie bedacht. Deze staat op Facebook, maar omdat niet iedereen dat heeft, kunt u ook via de mail meedoen. De vraag is: welk dier denkt u dat er op het 3e diploma staat? Mail dat naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.  en maak kans op 3 gratis entree voor het boerendiploma.

 

alpca feestje12

Nieuws van 19 juni 2018:

Wat hebben een leuk nieuwtje: we gaan alpacafeestjes organiseren voor jarige jobben en jetten. We hebben er al twee gehad.
En op de foto kun je wel zien hoe spannend en leuk het is :-) 

Er zijn ondertussen in de maand juni ook al weer heel wat hertenkalveren geboren. Boer Herman telt er ongeveer 15. Als hij door de wei loopt voor de controle, komen alle kleintjes in de benen. Dan lopen ze door elkaar heen... zie ze dan maar eens goed te tellen.

 

 

 

WhatsApp Image 2018 01 11 at 15.52.43

Nieuws van 12 januari 2018:

De feestdagen zijn weer voorbij. De rust is weer in het leven terug gekeerd :-) 

We wensen jullie het goede voor 2018 toe.

 

Op de boerderij zijn we echt wel een beetje in relaxestand beland. We werken wel, maar kunnen heerlijk onze eigen tijd indelen. Allerlei klusjes die al lang gedaan hadden kunnen/moeten worden, worden gedaan. BIjv. konijnenhokken repareren: typisch winterwerk. En de boerinnen houden nu de voorjaarsschoonmaak, want in de drukke tijd blijft er wel eens wat liggen. Buiten werken is toch ook veel leuker :-) ?!

WhatsApp Image 2018 01 11 at 15.53.06De dieren lopen nu ook meer binnen. Voor de alpaca's hebben we ook weer een mooi hok gemaakt in de kapschuur. Daar staat de wagen met hooi ook, dus ze hebben altijd hooi op voorraad. Mooi makkelijk. En kijk hoe nieuwsgierig ze zijn.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

sep okt 2017 227

Nieuws van 10 november 2017:

Het is een klein beetje schandalig, maar hier dan toch echt het bericht van de geboorte van de zoon van boerin Willeke. Ik was in de week na de geboorte wel begonnen om foto's op de website-achterkant te uploaden, maar ben helemaal vergeten om het verder af te maken... 

Het gaat goed met Thijmen zoals je op deze foto kan zien. Hij lacht al en is nu met een beetje nepmelk erbij, een tevreden baby. In t voorjaar kan hij zo de overal aan en rondkruipen op de boerderij :-) Eerst nog maar eens een groene overal proberen te krijgen, want die droeg opa ook altijd. Ja, nu ik het er over heb, boer Herman draagt nooit meer een overal. Voor het boer-imago van onze camping, zou het wel een leuke toevoeging zijn. 

Zelf heb ik best wel lang over het herstel van de bevalling gedaan en in combinatie met behoorlijk huilen van Thijmen, kwam er van een beetje knooien voor de boerderij nog niet veel. Maar dat komt nu vanzelf weer. We zitten 'heerlijk' in wintertijd en dat betekend toch een stukje minder werk. 

Maar hoewel het campingseizoen is afgelopen, moeten we al weer aan de slag voor het volgende seizoen. Folders udaten en laten afdrukken, website controleren, enz...

En daarnaast komt natuurlijk nu het vleesverkoop weer meer in de belangstelling. De mensen krijgen toch al een beetje de kerstkriebels en denken dan weer aan een overheerlijk stukje vlees!

 

kalfje boerderijNieuws van 12 september 2017:

Een geboortebericht. er is een kalfje geboren van één van de koeien (pinken) die van de zomer op de boerderij waren. Dat ziet er mooi uit, toch?

(Sommigen verwachten een ander geboortebericht op de site, maar de baby laat een klein beetje op zich wachten, wat overigens geen probleem is :-) ).

 herman kadouitpakeknNieuws van 3 augustus 2017:

Gisteren was het dan 2 augustus. De verjaardag van boer Herman. We hebben er samen met de campinggasten en andere bezoekers een feestje van gemaakt. Boer Heman heeft ook nog veel mooie tekeningen van de campingkinderen gekregen. En zelf trakteerde hij op cake met slagroom aan de campinggasten. 

ballonnen van clownEr was ook een ballonnenclown. En die was erg druk. De kinderen stonden in een lange rij om een mooie creatie van de clown te krijgen! Dolfijnen, giraffen, pinguins, vanalles...

 

 

 

rolstoel hertenboerderijNieuws van 7 juli 2017:

Wat was het afgelopen woensdag gezellig op de boerderij. 's Morgens en 's middags kwamen er rond de 40 ouderen per bus op de boerderij om een rondleiding te volgen. Tussendoor hadden we ook nog 2 kinderfeestjes. Dus de herten hadden die dag een echte verwendag. En ook bij de laatste groep stonden ze heel snel met hun neus bij het hek om brood te eten... En de dag erna?? Hebben we allemaal, de dieren en de boerinnen en hulpen, rustig aan gedaan :-) met een tevreden gevoel. Want wat hebben die ouderen genoten!!

busarrangement hertenboerderijEn ja bij aankomst komen sommige ouderen aan met rolstoel of rollator en bij vertrek vergeten ze die mee te nemen naar de bus... Een bezoek aan de hertenboerderij? Daar knap je blijkbaar van op! :-) (jonge boerin Willeke, maakt dan maar gebruik van de rolstoel) Er was trouwens een mevrouw van 100 jaar bij! 

 

 

 

jonge alpacaNieuws van 13 juni 2017:

En ja, daar is tie dan: een jonge alpaca. En wat kijkt ie vrolijk :-).
Het gaat allemaal goed. Nu hopen op nog 2 mooie jongen.

 

 

 

 

 

hertenboerderij veld4 klNieuws van 1 juni 2017

Heeft u ook zo genoten van het weer voor, tijdens en na het Hemelvaartsweekend? Wij wel. Wat een verschil met vorig jaar. Het was gezellig druk. Voor sommige wel erg warm. Gelukkig was er op het platteland nog wel een windje :-) Een frisse met goede geur, bedoelen we dan... 

hertenboerderij pad klSommige campinggasten (die samen als groep kwamen kamperen) wilden echt helemaal vakantie hebben en hebben van huis nog even wat hekjes opgehaald om een soort van box te maken voor de kinderen. Ze hadden ook wel bij de dieren achter het hek gemogen hoor, ... 

Voor Pinksteren zijn we vol geboekt, maar erna is er weer volop plek en ook voor de zomer zijn er nog plekken beschikbaar.

hertenboerderij gezellig klHet eerste hertenkalfje is ook geboren, maar daar hebben we nog geen foto van. Eerst blijft het kalfje op een plek liggen, waar de moederhinde dan langs komt om te voeden.

 

 

kinderfeestje boerendiploma2Nieuws van 3 mei 2017

We hebben weer hele leuke kinderfeestjes gehad. Zelfs met kinderen uit Amsterdam! En wat hebben die genoten. Zie de mooie foto met de kruiwagen en de jarige Jet erin. 

 

Nieuws van 10 april 2017:

jeu de boules baan hertenboerderijEn dan is onze jeu-de-boules-baan klaar! Een mooi gezicht om de ouderen daar gezllig bezig te zien. We hebben baan dichtbij het sanitair gesitueerd zodat het ook een soort ontmoetingsplek is geworden. Er moeten nog even mooie bankjes en bloemetjes erbij voor de gezelligheid. Maar in ieder geval: 'Bedankt, boer Herman, voor de mooie baan!'  (op facebook staat een filmpje)

We hadden er ook wel caravan club fotoveld2een beetje haast mee... Dit omdat er afgelopen weekend 26 caravans van een caravanclub gearriveerd zijn. En tja, dan zal die toch wel gebruikt worden. We hadden het nieuwe dierenweitje al een beetje opgeschoven.

En als je goed de 2e foto bekijkt, zien de bekenden dat Herman het hekje/brugleuning van veld 2 ook vernieuwd heeft. Niet dat je bang hoeft te zijn voor natte voeten als je naast het bruggetje loopt, want de sloot staat vaak droog. Maar de kinderen met de skelter maken anders een niet zo leuk 'duikeltje' als het even niet helemaal goed lukt met sturen. 

Zijn we dus klaar voor het seizoen?? Ja, wij hebben er zin in!

 

 

Nieuws van 5 april:

modderbad hertenEvenement op 6 april vanaf 18.30 uur. (Volgend jaar doen we dit waarschijnlijk weer in eind maart, april.) 

De herten weer de wei in om ong. 19.00 uur! 
Dit is natuurlijk een prachtig gezicht en levert voor de fanatieke fotograaf prachtige beelden op.


De herten genieten van het verse gras en nemen een modderbad in de sloot. Ze rennen trouwens eerst heel wat rondjes :-) 


Altijd al willen meemaken? Dan bent u voor dit unieke moment donderdagavond (6 april) vanaf 18.30 uur welkom. 
Daarbij is ook een filmpje 'Herten het hele jaar door' te zien en kunt u genieten van een kopje koffie of thee.
www.hertenboerderij.nl

Dit evenement wordt georganiseerd door de stagiaire Marjolein van het Helicon

 

 

boerendiploma eierenNieuws van 2 maart 2017:

De voorjaarsvakantie is te kort. Wat zijn er veel kinderen naar de boerderij gekomen voor hun boerendiploma. We hadden de morgens en de middagen helemaal vol. Het weer viel gelukkig mee. Wel wat regen, maar geen stromende regen. Het meeste was ook binnen, alleen moesten we een paar keer van schuur naar schuur.

boerendiploma ponyWe hadden kuikentjes gekocht en die vielen goed in de smaak. Eerst waren sommige bang voor de 'kriebelpootjes' maar als de andere kinderen het durven, 'durf ik ook wel'.
Ook het borstelen van de varkens werd zelfs door de allerkleinste gedaan! Boerin Annie stelde elk kind op haar gemak in het hok. En wat konden die 2 dikkerts (de varkens) lekker slapen van dat geborstel.

Al met al zeer geslaagd.

Nu even een paar weken wat rustiger (alleen kinderfeestjes) en dan is het al zo weer 1 april. Het begin van het seizoen van de camping. We hebben er zin in!

 

 

beurs Assen hertenboerderijNieuws van 4 februari 2017:  

Op de beurs in Assen. Volgende week nog naar Venray en de week erop naar Gorinchem.

Het bord achter de tafel kunnen we zo omlaag laten zaken, in elkaar schuiven en als een trekkarretje (omgekeerde steekwagen) meenemen. 

 

 

16251806 1245409192207810 2857368255359767418 oNieuws van 30 januari 2017:

Een kinderfeestje in de winter vieren op de boerderij? Ja hoor, dat kan en het is erg gezellig. Zo hadden we vorige week een stel jongens en meisje die enorme schik hadden om de alpaca die door het raampje naar buiten keek! 

De dieren lopen op moment bijna allemaal binnen en dat is erg gezellig. Je hoort de schaap, de geit, de alpaca, de herten, de kippen... gewoon knus dus.

Na het spelen in de pauze en de warme chocomelk (kadootje van de boerin i.p.v. ranja) even de dieren extra aandacht geven en dan maar hopen dat het diploma behaald is :-).16195077 1245408962207833 6162856765796330279 n

De midden vliegt voorbij en iedereen geniet: de kinderen, de ouders (hoeven niks te doen) en de boerin.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


kennismaking ezelsNieuws van 19 januari 2017
:

Daar zijn ze dan: de ezels Saartje (bruine) en Noortje! Het leek ons al langere tijd leuk om ook ezels te hebben, maar ja, eerst even goed afwegen. Maar toen zagen we deze ezels te koop staan en hebben we de knoop doorgehakt. Het is voor de campingkinderen en alle mensen die onze boerderij vaker bezoeken, toch wel leuk als er weer wat anders is. 

Ze lopen gezellig dichtbij de ponys en ze hebben al kennisgemaakt met elkaar. Ging er niet heel vriendelijk aan toe, maar dat is ezel en pony eigen. Saartje draaide gelijk de kont naar de pony's toe :-) ezels arriveren

Het zijn er aanhankelijke ezels. Ze komen altijd even gezellig naar het hek als we langs komen.

 

 

Nieuws van 20 december 2016:

In deze tijd van het jaar, kunnen we heerlijk onze eigen gang gaan. Het is een hele andere tijd dan met de campinggasten om de deur. We kunnen nu wat klussen aanpakken en er lekker mee aan t werk blijven i.p.v. elke keer weer andere dingen tussen door moeten regelen (bijv. sanitair schoonmaken). nieuwe dierenwei hertenboerderij2Nu zijn we bezig met onze dierenweide. We wilden al jaren een andere omheining plaatsen, maar wisten nog niet goed welk hout. Nu hebben we de knoop door gehakt. En vanwege het redelijk droge weer kunnen we er nog aan werken. Als het regent dan moddert het verschrikkelijk en heb je 2 keer zo groot en zwaar schoeisel aan je voeten.

 

Maar... we zien er ook wel weer uit naar de eerste campinggasten van het jaar, want het is ook altijd weer gezellig als er campinggasten zijn. Alles op z'n tijd.

 

In de winter is het niet saai op de boerderij, hoor. Afgelopen week en deze week komen er veel klanten hertenboerderij kerstpakketom hertenvlees te kopen. Ook leveren we een bijdrage bij een kerstpakket met een bepaald thema. Dit kunnen we tijdens het paraat zijn voor de klanten, mooi voorbereiden. Koeltassen met 'visitekaartje' en kruiden.

 

 

PICT0219Nieuws van 9 november 2016:

Zoek de verschillen :-)

We kwamen twee toch wel leuke verrassende foto's kort na elkaar tegen. 
De éne foto is van 2006 en de andere is een kleine 10 jaar later genomen.

Beide foto's zijn op nagenoeg dezelfde plek gemaakt.

DSC 0365

Het oude schuurtje was voor ons als kinderen toch ook wel gezellig om in te spelen en te verstoppen. Maar de kinderen van de camping en de kinderfeestjes vermaken zich er ook!!

Boer Herman zucht wel eens dat hij nu meer schuurruimte heeft, maar hij kan nog steeds even veel (weinig) machines binnen zetten...

 

 

wandelen met alpaca hertenboerderijNieuws van 27 oktober 2016:

Het nog heerlijk weer! We genieten nog volop van de dieren die nog lekker buiten kunnen lopen. Het gras groeit niet zo hard meer maar we voeren ze bij met hooi en kuil.

De alpaca's hebben we nu naast ons huis lopen in de bongerd in plaats van naast de camping. Nu kunnen we er zelf ook extra van genieten vanuit het keukenraam. Morgen komt de dieren arts. Even weer een controle beurt doen en we willen Hilde ook even laten scannen of ze drachtig is. 

Als je op de foto rechts klikt, komt er een VIDEO tevoorschijn van het wandelen met Stevie. Toch even handtam blijven houden tot volgend jaar voorjaar, zodat we er met de kinderen rondjes mee kunnen lopen.

 

alpaca ringen brengenNieuws van 7 oktober 2016:

De jonge boerin Willeke is afgelopen 9 september getrouwd met Reinald.
Of ook wel: camping-wifi Willeke is getrouwd met computer-boer Reinald.

Sommige campinggasten hebben onze voorbereidingen van dichtbij meegemaakt, zonder dat ze wisten dat het voor de bruiloft was. We hebben afgelopen zomer onze alpaca Brownie (1 jaar) halstertam gemaakt. Of beter gezegd: Ilona heeft er veel energie in gestoken. Één van de dingen waar ze heel goed in is. Eerst leren om aan een touwtje te lopen, dan te laten wennen aan het binnengaan van verschillende deuren, laten wennen aan het vervoermiddel. De week voor de bruiloft zijn we naar de trouwlocatie geweest. Gelukkig liep Brownie op deze voor haar vreemde plek, gewoon met Ilona mee. alpaca oefenen ovaal5

Op de bruiloft zelf ging het ook allemal goed :-).

Mede naar aanleiding van deze gebeurtenis ontstond er bij ons een idee om meer met de alpaca's te doen. Zo kunnen er veel meer mensen mee genieten van deze mooie dieren!! 
Dus in 2017 willen we graag proberen om de kinderen van de camping of andere bezoekers, met de alpaca te laten wandelen op het erf. Het zijn zulke leuke schattige nieuwsgierige dieren :-) alpaca oefenen1

 

 

 

 

 

 

Afdrukken E-mail

virtueletourLet op ons sanitairgebouw is vernieuwd, dus niet meer de units.