Boerendiploma

Corona update 16 feb: Gezien de onveranderde regels en juist ook het invoeren van extra regels rondom kids op school, hebben wij besloten om het niet door te laten gaan.

Na eerst het boerenoverleg (nu met Corona, buiten onder de kapschuur) gaan de kinderen de boerin helpen met het verzorgen van de dieren. Ze leren en zien veel van dieren en de natuur. Bijv. dat kippen hun ei in een legnest leggen en niet zomaar ergens in het hok. Naast het voeren van alle soorten dieren (herten, varkens, alpaca’s), gaan de kinderen de varkens borstelen, pony borstelen, eieren rapen, konijnen knuffelen, pauw bewonderen en nog veel meer. Aan het einde ontvangen de kinderen een heus diploma, iets lekkers en iets leuks. Na het programma kunt u blijven en de kinderen laten spelen op de boerderij of nog even bij de dieren gaan kijken. Voor het voeren gebruiken we kleine kruiwagentjes, maar voor de grotere kids hebben we ook gewone grote.

Bij regen doen we de dieren in de schuur, dus is het juist ook een leuk uitje. Wacht niet met bellen tot smorgens, want dan kan het vol zijn en kunnen we niet zo snel voor een oplossing zorgen.

Al een keer geweest? Geen probleem, we hebben namelijk ook een ‘boerendiploma voor gevorderden‘, ‘voor experts‘ en één voor ‘toppers‘. Hetzelfde programma maar met iets extra’s. Sowieso is het op de boerderij in april heel anders dan in februari.

Leeftijd: ong. 4 t/m 12 jaar

Data 2021
– in de vakantie (data volgen z.s.m.  (bij drukte doen we ook evt de middagen, facebook staan alle exacte data)
– vooraf opgeven,
– bij drukte voegen we extra tijden toe. Kunt u beste even op facebook volgen.

Prijs: € 6,90 per kind
Begeleiders: € 3,50 per volwassene  (min. 1 volw. Nu ‘in tijd van corona’ max 2 volw)
Vooraf opgeven via 0571-291996 of per mail info@hertenboerderij nl (voornaam + leeftijd + diploma 1, 2, 3 of 4).

Programma van 10.00-12.15 uur
Wat doen we in die 2 uur?

  • boerenoverleg
  • dieren voeren
  • pauze met drinken en even speeltijd
  • dieren borstelen/knuffelen in kleine groepjes
  • uitdelen van diploma, kleinigheid en wat lekkers

Er is koffie en thee te koop voor € 1,-, voor kids is er gratis ranja

Voor onze campinggasten: in de vakanties in het hoogseizoen plannen we deze ook altijd weer in. Alleen staat het niet altijd vroeg op de site.

BoerendiplomaBoerendiploma