Boerendiploma

Boerendiploma ochtend

Na eerst het boerenoverleg gaan de kinderen de boerin helpen met het verzorgen van de dieren. Ze leren en zien veel van dieren en de natuur. Bijv. dat kippen hun ei in een legnest leggen en niet zomaar ergens in het hok. Naast het voeren van alle soorten dieren (herten, varkens, alpaca’s), gaan de kinderen de varkens borstelen, pony borstelen, eieren rapen, konijnen knuffelen, pauw bewonderen en nog veel meer. Aan het einde ontvangen de kinderen een heus diploma, iets lekkers en iets leuks. Na het programma kunt u blijven en de kinderen laten spelen op de boerderij of nog even bij de dieren gaan kijken. Voor het voeren gebruiken we kleine kruiwagentjes, maar voor de grotere kids hebben we ook gewone grote.

Bij regen doen we de dieren in de schuur, dus is het juist ook een leuk uitje. Wacht niet met bellen tot s morgens, want dan kan het vol zijn en kunnen we niet zo snel voor een oplossing zorgen.

Al een keer geweest? Geen probleem, we hebben namelijk ook een ‘boerendiploma voor gevorderden‘, ‘voor experts‘, ‘toppers‘, en één voor ‘kanjers‘. Hetzelfde programma maar met iets extra’s. Sowieso is het op de boerderij in april heel anders dan in februari.

Leeftijd: ong. 4 t/m 12 jaar (ja, ook voor de oudere kids, neem evt. vriend(in) mee)

Data 2023
– zie agenda onder activiteiten

– altijd vooraf opgeven! met voornaam, leeftijd, hoeveelste boerendiploma van het kind.
– bij drukte voegen we extra tijden toe. Kunt u beste even op facebook volgen.

Prijs: € 7,50 per kind
Begeleiders: € 3,75 per volwassene m.u.v. onze eigen campinggasten (min. 1 volw. )
Vooraf opgeven via 0571-291996 of per mail info@hertenboerderij.nl (voornaam + leeftijd + diploma 1, 2, 3, 4 of 5).

Programma van 10.00-12.15 uur
Wat doen we in die 2 uur?

  • boerenoverleg
  • dieren voeren
  • pauze met drinken en even speeltijd
  • dieren borstelen/knuffelen in kleine groepjes
  • uitdelen van diploma, kleinigheid en wat lekkers

In de pauze hebben we koffie, thee of choco voor de volwassenen en ranja voor de kids. Het drinken is bij de prijs ingegrepen.

Voor onze campinggasten: in de vakanties in het hoogseizoen plannen we deze ook altijd weer in. Alleen staat het niet altijd vroeg op de site.