Wij organiseren ook activiteiten voor u.videokijken hertenboerderij

Boerendiploma-morgens in voorjaarsvakantie

Wij laten u graag onze boerderij zien. Dit doen wij op een ontspannen en gastvrije wijze. Ter plekke kan het programma aangepast worden naar de evt. interesse of weersomstandigheden. Het gewone programma duurt ong. 2 uur. Dit kan eventueel uitgebreid worden met extra drinken, eten of voor de kinderen spelen op de boerderij. Ook voor scholen kunnen wij een programma op maat samenstellen.

Deze uitjes zijn bijv. heel leuk voor ouderen (denk aan verzorgingstehuis, verenigingen), maar ook voor een familiereünie. Dit vanwege het feit dat er voor jong en oud genoeg te zien en te doen is. Wanneer de oudere generatie elkaar bijpraat, spelen de kinderen in het hooi en de tieners gaan naar de konijntjes of de trampolines.

Agenda:   (info hieronder)

 

Boerendiploma behalen in één morgen/middag 

Deze informatie is voor individuele opgave (voor kinderfeestjes klik hier)

weerd boerendiploma

Na eerst het boerenoverleg met wat drinken en wat lekkers gaan de kinderen de boerin helpen met het verzorgen van de dieren. Ze leren en zien veel van dieren en de natuur. Bijv. dat kippen hun ei in een legnest leggen en niet zomaar ergens in het hok. Naast het voeren van alle soorten dieren (herten, varkens, alpaca's), gaan de kinderen de varkens borstelen, pony borstelen, eieren rapen, konijnen knuffelen, pauw bewonderen en nog veel meer. Aan het einde ontvangen de kinderen een heus diploma, iets lekkers en iets leuks. Na het programma kunt u blijven en de kinderen laten spelen op de boerderij of nog even bij de dieren gaan kijken.
Voor het voeren gebruiken we kleine kruiwagentjes, maar voor de grotere kids hebben we ook gewone grote.

Bij regen doen we de dieren in de schuur, dus is het juist ook een leuk uitje. Wacht niet met bellen tot smorgens, want dan kan het vol zijn en kunnen we niet zo snel voor een oplossing zorgen.

boerendiploma

Al een keer geweest? Geen probleem, we hebben namelijk ook een 'boerendiploma voor gevorderden' en 'voor experts' en nr 4 komt eraan. Hetzelfde programma maar met iets extra's. Sowieso is het op de boerderij in april heel anders dan in februari.

Leeftijd: ong. 4 t/m 12 jaar

Data 2020
        - 18, 19, 25, 26, 27 februari 10.00-12.15 uur (voorjaarsvakantie)
         - data voor andere vakanties volgen nog.
         - bij drukte voegen we extra tijden toe. Kunt u beste even op facebook volgen.

(heeft u zelf een andere dag in gedachten en kunt u al 5 kinderen 'regelen' dan mag u altijd even bellen of mailen)

Prijs: € 6,50 per kind
Begeleiders: € 2,50 per volwassene
Vooraf opgeven via 0571-291996 of per mail info@hertenboerderij nl (voornaam + leeftijd). 

dscn1384

Programma: Wat doen we in die 2 uur?: boerenoverleg, dieren voeren, pauze met drinken en even speeltijd, dieren borstelen/knuffelen in kleine groepjes, uitdelen van diploma, kleinigheid en wat lekkers. Er is koffie en thee te koop voor € 1,-

 

Voor onze campinggasten: in de vakanties in het hoogseizoen plannen we deze ook altijd weer in. Alleen staat het niet altijd vroeg op de site. 

Afdrukken E-mail

Rondleiding "Hertelijk gezellig"

We zijn ook aangesloten bij bus-idee.
Ook hebben wij een samenwerking met Brasserie Kriebelz.
Maar ook voor alleen een bezoek aan onze boerderij zijn er genoeg mogelijkheden.

herten 800

Voor wie?
Voor jong en oud is er veel te zien. 
Een familiereünie is bijv. een leuke gelegenheid om te komen, maar ook als u een uitje moet regelen voor een vereniging of voor een groep ouderen, kunt u bij ons terecht. Maar het kan ook met een gezellige schoolklas.

Wat bieden wij u aan?
Een kijkje op ons veelzijdige, beetje oud, beetje nieuw familiebedrijf.
Eerst wordt u welkom geheten door de boerin.
P1190372Gevolgd door 'het verhaaltje' over het ontstaan,  de groei van het bedrijf, maar ook geven we aandacht aan de werkwijze op de boerderij (niet of juist wel van deze tijd !?!)
Daarna worden de twee roedels (groepen) herten gevoerd met aansluitend een videopresentatie 'de herten, het hele jaar door' waarin u ook de andere hoogtepunten kunt meemaken van het gedrag van de herten.
Als afsluiting is er voor de kinderen ringen gooien om een gewei. Ook is er een puzzeltocht over het erf.

bejaarden herten voeren Na afloop van de rondleiding mogen kinderen spelen op de camping en kijken bij veel verschillende kleindieren.
Al met al een heerlijk, gemoedelijke, ontspannende morgen/middag waarin u veel leert en ziet, maar waarin ook ruimte is voor gesprekken. 

Aan het eind worden de mensen uitgezwaaid door de boerin(nen)...

Wanneer
:
Elk moment van het jaar.
Ideeën: 
- april en mei: het heerlijke voorjaar
videokijken hertenboerderij- juni: geboorte van de kalveren
- september/oktober: kans op het zien van de bronsttijd.

Kosten:
Het is al mogelijk een rondleiding te volgen met groepen van ± 15 personen. De kosten hiervan zijn € 5,00 p.p. (of u betaald minimaal € 50) Bent u met minder dan 15 personen, dan kunt u het beste even bellen om een oplossing te vinden. 

rondleiding hertenboerderijEen programma duurt ongeveer 2 uur. Het is mogelijk om het uit te breiden met koffie met gebak, cake of een drankje.
Voor prijzen voor busarrangementen, kunt u contact met ons opnemen of op bus-idee.nl kijken.

Bij regen kan de tijd gevuld worden met het kijken bij de vele soorten kleine dieren in de schuur. Ook de ouderen vinden het fantastisch om weer eens een jong konijntje vast te houden, of weer het 'ouderwetse' geluid van kippengekakel te horen! Voor kinderen is er een overdekte speelschuur.

Afdrukken E-mail

Bambi-morgens 2018

bambi dag2

Ook heel interessant voor volwassenen.

Data*: op woesndag in juli en augustus (vooraf opgeven)

Tijd: van 10.00 u tot ± 12.00

Vanaf eind mei tot en met juni krijgen de hinden hun kalveren. Deze lijken erg op bambi’s omdat ze nog stippen hebben. De helft van de roedel bestaat dan uit kalveren. Dit is een mooi gezicht. Ook kunt u zien hoe de hinden met hun jong omgaan en welke herten voor de jongen zorgen.

Ook voor de 50+ is het een leuke activiteit en voor sommige een feest van herkenning van boerenleven. Wij zijn qua bedrijfsvoering soms nog heerlijk van de oude stempel.

Bambi morgen

We beginnen de morgen met het vertellen over de herten en wat er in een jaar allemaal gebeurd. Daarna gaan we 2 roedels (herten) voeren en is er aansluiten een presentie (gedeeltelijk vernieuwd met videobeelden). Daarna kunnen de ouderen gewoon rondkijken (bij vele soorten dieren) en is er ringgooien om een gewei en een speurpuzzel voor de kinderen. Ook kan er nog gespeeld worden in de 'speeltuin'.
 
 Prijs: volwassenen: € 3,50 p.p. Kind: 3 t/m 11: € 2,50. Kind t/m 2 jr: gratis. Incl. limonade
* let op: gewijzigde tijd

Afdrukken E-mail

virtueletourLet op ons sanitairgebouw is vernieuwd, dus niet meer de units.