Onze alpacaboerderij

10 jaar geleden, in het jaar 2011 is boerin Willeke begonnen met het houden van 3 alpaca’s: nestrix Elsbeth, bedeesde Annieka en de eigenwijze Hilde. De laatste jaren bestaat de groep uit 10 tot 15 alpaca’s.

Het begon vroeger al met een pagina in de Donald Duck over een alpaca. 15 jaar later kwam er een alpaca voor in een tv-serie. Het was nog in de tijd dat ze veel minder te zien waren in Nederland dan nu.

De campinggasten hebben er ook al veel plezier aan beleeft. Het eerste kalfje werd met veel nieuwsgierigheid de wereld op gekeken. Het was ook wel een hele mooie camelkleurig mannetje: Sully. Deze naam hebben we zelf bedacht en is niet echt vernoemd.
De kalveren die er na geboren zijn, worden allemaal vernoemd. Naar wie? Dat vertellen we als u een bezoekje op de boerderij brengt.

Alpaca’s houden geeft veel plezier. Ze hebben een mooie uitstraling met hun mooie grote ogen en bewolde koppies. Kom naar onze boerderij en beleef het mee.

Tijdens de wandeling lopen we gedeeltelijk met u mee en kunnen alle vragen over de alpaca’s en het houden van hen gesteld worden. En het is zelfs mogelijk om tijdens een verblijf op de camping voor je ‘eigen’ alpaca te zorgen!